Forum - Pttk "Samotnia"

Forum » Forum » Pttk "Samotnia"

1 2 > 

Dodał

Wypowiedź

Wysłany: 2012-01-09 01:06:47
Witam wszystkich jestem z Warszawy.
Znalazłem ofertę pracy w Schronisku "Samotnia".
Może ktoś się podzieli opinią na temat pracy w tym miejscu?
Opinie Turystów są okey, ale opini pracowników nie znalazłem nigdzie.
Dziwi mnie to że szukają ludzi z polski, a nie z okolic, czyżby okoliczni mieszkańcy im się wyczerpali?
I mam kilka pytań:
Jak do tej całej "samotni" dojechać z Jeleniej góry?
Wiem że z jeleniej góry pksem do karpacza, stąd piechotą szlakami turystycznymi ale którymi?
Na jakim przystanku mam wysiąść?

Edytowano 1raz, ostatnia edycja 2012-01-09 01:13:53

Wysłany: 2012-01-09 08:49:22
Jeśli masz problem z poszukaniem sobie trasy choćby w internecie, czy na zwykłej mapie to przemyśl tą pracę. GOPR ma co robić w zimie. Twój wpis mnie po prostu rozwalił. To nie Himalaje.
Wysłany: 2012-01-09 10:29:44
Jako warszawiak to z pewnością dojedziesz do Samotni, szczególnie dzisiaj. Na Śnieżce nie szukałeś pracy ?
W necie są wynalazki braci Lumiere, mogą pomóc obcokrajowcom.
Wysłany: 2012-01-09 11:28:01
Ale wiem jak tam dojść szlakami, umiem mapę czytać.
Od przystanku biały Jar Szlakiem Żółtym i potem zmieniam na niebieski, Lub zielonym i przechodzę w niebieski.
Źle się wyraziłem, chodziło mi o to które są pieszo do przejścia teraz, bo o tym informacji nie mogłem znaleść.
I dodatkowo czy którymś szlakiem da się przejść wieczorem, czy są oświetlone.
Śmiejesz się mieszkasz na miejscu, co byś zrobił jakbyś musiał wyjechać do miejsca gdzie nigdy wcześniej nie byłeś? Też byś chciał dowiedzieć się jak najwięcej.
Opinie o pracy dalej mile widziane.
Wysłany: 2012-01-09 12:21:02
Panocku z Warsiawy, czy oświetlenie ma być ciepłobiałe LEDowe ??
Jest podobno różnica między Marszałkowską a górskim szlakiem. Jeśli tego nie raczysz zauważyć to lepiej nie przyjeżdżaj do naszej dzikiej krainy.
Praca jak praca, wykonasz to otrzymasz wynagrodzenie.
Bez pracy nie ma kołaczy.
Wysłany: 2012-01-09 12:30:14
Człowieku ja się tylko pytam o oświetlenie bo nie wiem czy mogę przyjechać pociągiem i być w okolicach godziny 20 czy lepiej jednak w dzień.
Wiem że ulice miasta to nie to samo co górski szlak, pewnie dlatego się pytam przecież.
Potrzebuję tylko informacji którym szlakiem przejdę bez problemu pieszo bez nart.
martini851 foto
Wysłany: 2012-01-09 12:30:29
Szlaki nie są oświetlone, nie są też odśnieżane, po drodze nie ma sklepów i budek z kebabem. To są góry, a droga może być ciężka. Jeśli będziesz źle ubrany a po drodze w nocy zaskoczy Cię załamanie pogody to zginiesz. Znajdą Cię dopiero wiosną.
fortuna favet fortibus
martini851 foto
Wysłany: 2012-01-09 12:36:58
Odradzam wyprawę nocą. Polecam szlak od kościołka Wang. Kiedy już trochę poznasz góry będziesz się śmiał ze swoich pytań. Po za tym powodzenia.
fortuna favet fortibus
Wysłany: 2012-01-09 13:37:00
no i o taka odpowiedz mi chodzilo.
a szlakiem od bialego jaru?tam mam odrazu od przystanku trase.
Wysłany: 2012-01-09 14:25:35
Od ronda Biały Jar (PKS) musisz się dostać do Rozdroża Łomnickiego (parking przy dolnej stacji wyciągu na Kopę)
stamtąd masz 3 możliwości:
1. wjazd wyciągiem na Kopę i dalej (niebieskim szlakiem) w stronę Strzechy Akademickiej i Samotni.
2. Wejście szlakiem żółtym (tzw. starym torem saneczkowym) do Strzechy Akademickiej i dalej Samotnia.
3. Szlakiem zielonym (Doliną Pląsawy) do Polany Bronka Czecha dalej drogą do Samotni.

Ani się waż iść czarnym do Białego Jaru i dalej żółtym do Strzechy! ZAGROŻENIE LAWINOWE!

A praca w górach jest lekka, łatwa i przyjemna...
Powodzenia.

1 2 > 

• Temat otwarty